Met de trein van Utrecht naar Zurich. We vertrekken de volgende dag naar Bergun

Vroeg uit de veren en dan via Chur op naar Bergün. Direcht na Zürich rijden we door de 9,4 km lange Zimmerbergtunnel naar Tharwil.

Onze standplaats voor de komende 2 dagen. Allereerst op onderzoek uit.

Voor de verandering stappen we vandaag op de trein naar Tirano. Een schitterende tocht met als hoogste punt Ospizio Bernina (2253 m).

Vandaag geen treinen dag, maar we laten onze wandelschoenen het werk doen. Rond Bergün zijn vele goed bewegwijzerde wandelpaden, dus de paden op, de lanen in.

Met de Glacier Express op naar Zermatt. Een treinreis van 7 uur, Via de audioguide ontvangen we informatie over het traject. Oordopjes verplicht.

De Gornergrat-spoorlijn is een 9 kilometer lange spoorlijn van Zermatt naar Gornergrat (3089 meter).

Na 9 km klimmen (van 1620 m naar 3089 m ) en 30 minuten lang genieten van het uitzicht bereiken we Gornergrat.

We laten de steenmannetjes, gletchers en de bergen achter ons en pakken de trein. In Riffelalp stappen we uit voor koffie en genieten ook daar van het uitzicht.

Na een laatste blik op de Matterhorn vanuit Zermatt op naar Brig. Wat in de trein opvalt, is dat op bepaalde stations de trein op verzoek stopt.

In Brig stappen we in de "Lӧtschberger" welke al snel omhoog klimt naar Goppenstein. Na Goppenstein zitten we 12 km in het donker.

Bern hoofdstad van Zwitserland . De tram en bussen rijden af en aan. Wij doen het te voet. De Aare slingert zich een weg langs de binnenstad en deze wordt intens gebruikt door zwemmers die zich meer laten voeren door de stroming.

Nog een laatste blik op de stad en dan op naar het station voorde terugreis naar Nederland