Op 21, 22 en 23 april 2022 is Leeuwarden het decor van de betoverende theatershow van Theater Tol: Tolworld. Deze unieke samenwerking tussen internationale artiesten van het Vlaamse theatergezelschap Theater Tol en Friese kunstenaars resulteert in een spectaculaire voorstelling op grote hoogte. Tolworld beleeft in Leeuwarden zijn wereldpremière!
Het Vlaamse theatergezelschap Theater Tol maakt de voorstelling speciaal voor Leeuwarden – bestaande uit drie shows en een magische wandelroute langs de binnenstad. Onderweg gebeurt er van alles: er trekt waanzinnig luchttheater aan je voorbij – dat zich wel op 30 tot 40 meter hoogte afspeelt – en je stuit op een parade van lopende, fietsende en vliegende verrassingen in adembenemende kostuums! De bijzondere installaties waarop de shows zich afspelen worden door kranen ver boven het water van Stadspark de Prinsentuin getild. 
De magische route start bij de Noorderbrug, waar tijdens Pedaleando Hacia el Cielo fietsers letterlijk balanceren tussen hemel en aarde tegen een schitterend decor van filmbeelden op grote doeken. Vervolgens leidt de route je langs het water over de Noordersingel, waar een tweede kraan de show Garden of Angels tot grote hoogte tilt en je getuige bent van een wel heel bijzondere bruiloft. Tot slot komen alle werelden samen in een spetterende finale bij Hotel Watercage, waar hoog in de lucht een strijd tussen hoofd en hart wordt uitgevochten.