Dames 2 – Het VIP weekend

Het VIP weekend (02-06-2005 / 05-06-2005)

Op 2 juni 2005 vertrok een delegatie van het 2de damesteam van Hellas’57 naar Noorwegen voor het bijwonen van de trouwerij van een ex-teamgenoot.

De voorbereiding vergde toch wel enig denkwerk, want het moest wel passen binnen het budget van zowel een studente als een geldverdiener. Gelukkig werd er voor onderdak gezorgd. Vroeg in de morgen vertrokken we (Esther, Renate, Tina, Sonja en Trijn) richting Rotterdam. Na een voorspoedige reis landen we op het vliegveld Goteborg. Na een half uurtje kwam Jetske de aankomsthal ook al binnen. En wat bleek, niet alleen de overnachtingen was geregeld, maar ook hadden we gedurende de tijd de beschikking over een auto.

Gastvrijheid

Na een goed uur rijen waren we dan op de plaatst van bestemming. We werden vriendelijk begroet door de gastheer die zijn huis aan ons ter beschikking stelde, met himself als gastheer. Voor ons als vijf meiden was er plaats genoeg. Nauwelijks bekomen van al deze indrukken, werden we uitgenodigd voor een avondmaal mij de schoonmoeder van Jetske (moeder dus van Øivind). Daar maakten we ook kennis met de overige gasten . Na een formidabele maaltijd was het ook nog ff tijd om de omgeving al wandelend te verkennen.

Daarna voldaan weer terug naar onze slaapplaats. Na een nacht met weinig slaap, stond morgens het ontbijt al weer gereed. Deze dag trokken we er op uit met de auto en brachten we een bezoek aan de mijn in de omgeving. Ook het skigebied werd met een bezoek vereerd, waar nog een vleugje sneeuw aanwezig was.

Over het avondmaal hoefden we ook niet in te zitten, want er stond een barbecue op het programma, waar alle gasten uit Nederland voor waren uitgenodigd. Onder het genot van een drankje (echte berenburg) en een accordeonist werd het een gezellige avond. Met ons buikje vol vertrokken we weer huiswaarts. Naar bed wilden we natuurlijk nog lang niet.; al die indrukken moesten we toch echt met elkaar doorspreken. Ook het programma voor de volgende dag moest nog besproken worden, en hoe kun je dat beter doen dan met een drankje voor je neus.

Daar de trouwerij om 16:00 uur zou plaatsvinden, hadden we ook deze dag nog voldoende tijd om er op uit te trekken. Oslo lag een ietsje pietsje te ver weg, maar ook op een steenworp afstand kon ruimschoots gewinkeld worden. Voor een volledig beeld van “het wel en wee van Dames 2”, bekijk de foto’s. Het was wat ons betreft: “Een VIP-WEEKEND”.

De foto’s zijn te vinden in het Foto-Album